Stichting Dorpsactiviteiten Noordhoek
Activiteiten en evenementen voor jong en oud

LET OP EN ZEG HET VOORT: Alle evenementen en activiteiten worden stop gezet

Zoals heel Nederland, houden ook wij het nieuws in de gaten met betrekking tot het coronavirus. Helaas hebben we daarom ook als bestuur moeten besluiten om de activiteiten en evenementen tot 1 september helaas te moeten annuleren. We hopen op uw begrip. Natuurlijk hopen we dat onze andere activiteiten verderop in het jaar gewoon door kunnen gaan. Hou daarom ook onze Facebookpagina en website goed in de gaten. We zullen de Noordhoek Quiz verplaatsen, de datum zal later bekend gemaakt worden. Wanneer u zich heeft ingeschreven, krijgt u uiteraard uw geld terug en hopen we op uw nieuwe inschrijving bij de verplaatste editie.


Noodoproep: Nieuwe actieve leden en of vrijwilligers gezocht!

Zoals u weet proberen wij als SDN zo veel mogelijk leuke en diverse activiteiten te organiseren voor de inwoners van ons mooie dorp. Maar wat u misschien niet weet, is dat het ook ontzettend hard werken is. Het aantal leden van SDN is dit jaar gedaald en het is behoorlijk aanpoten met de mensen die wij hebben. 

Om te zorgen dat wij alle leuke evenementen kunnen blijven organiseren is het van belang dat er echt een aantal extra leden/vrijwilligers zich gaan aanmelden. Denkt u nu, ik wil graag blijven genieten van al het leuks dat SDN te bieden heeft en ik wil mij hier graag voor inzetten om te zorgen dat dit behouden blijft? Heel graag!

Vertel ons aan welke activiteiten u graag wilt deelnemen als vrijwilliger via sdnnoordhoek@gmail.com


Wet op de Privacy

Bijna iedereen maakt foto’s en filmpjes. Natuurlijk doen wij dit als SDN ook tijdens onze evenementen. Sinds de privacywet mogen wij deze niet zomaar meer op onze website en Facebook zetten.

 Zodra mensen herkenbaar in beeld komen, zijn het persoonsgegevens en is de privacywet van toepassing. Alleen met toestemming mogen wij deze foto's dan ook plaatsen. Mocht u nu toch een hele leuke foto gemaakt hebben en mogen wij deze op de website of op Facebook zetten? Dan mag u deze naar ons mailen!


Weet u een leuke activiteit kinderen 12 jaar t/m 16 jaar?!

Wij zijn op zoek naar leuke ideeën voor een leuke activiteit voor onze Noordhoekse kinderen van 12 jaar tot en met 16 jaar. Er liggen plannen voor een eventuele escaperoom voor een dag. Maar misschien heeft u ook wel een super mooi en leuk idee. Wij zijn heel benieuwd naar uw idee. Mail het ons!


Foto's 2017 en eerder:

Buitenspeeldag 14 juni 2017 

Jaarmarkt mei 2017

Heeft u een foto van SDN op de jaarmarkt en wilt u deze hier delen? Stuur ons dan een e-mail.

 


Pasen 2017


paasactiviteit sdn 2017
paasactiviteit sdn 2017Jeugddisco 11 maart 2017


IJsbaan winter 2016- 2017
Halloween oktober 2016


 

Filmavond zomer 2016

 

 

 

Lampionoptocht en kerstboomverbranding 6 januari 2016:

Traditioneel hebben we op Driekoningen (woensdag 6 januari) onze lampionoptocht en kerstboom-verbranding gehouden. Ditmaal vanaf de kantine van v.v. Noordhoek aan de Kapellenhof, omdat Café-Zaal Noordhoek op woensdag gesloten is. De kerstbomen voor de verbranding waren op zaterdag al ingezameld en mede dankzij fam. van Slobbe (we mochten hun onverkochte bomen ook meenemen) was er een flinke brandstapel. Op woensdag meldden zich zo'n 20-30 kinderen met hun ouders aan de Kapellenhof. Vooraf gegaan door een auto met een mooi versierde aanhanger met kerstmuziek en gevolgd door de brandweer uit Standdaarbuiten, zette de stoet zich om half zeven in beweging richting Buitendijk. Gelukkig was het droog weer, maar er stond wel een flinke wind. Dat bleek toen eenmaal de fik in de stapel kerstbomen ging. Een flinke rookontwikkeling en vonkenregen was het gevolg. Dankzij de brandweer verliep echter alles veilig en konden kinderen en ouders onder het genot van warme chocomel en glühwein toekijken hoe de bomen in vlammen opgingen.

Speciale dank aan v.v. Noordhoek voor het ter beschikking stellen van hun kantine, aan de fam. van Slobbe voor het ter beschikking stellen van de kerstbomen, aan de fam. Jongmans aan de Buitendijk voor de ruimte om de bomen te kunnen verbranden en aan de vrijwilligers van de brandweer in Standdaarbuiten voor hun professionele begeleiding.

 

 

Kaartavond 7 november 2015:

Zaterdag 7 november streden 19 deelnemers weer om de wisselbeker bij het rikken. Deze avond waren er helaas niet voldoende deelnemers om ook een klaverjas-toernooi te houden. Met veel gezelligheid, enthousiasme en rumoer werd er gestreden om het halfjaarlijkse kampioenschap. Behalve de felbegeerde wisselbeker, waren er voor de winnende deelnemers bloembollenpakketten en Zweedse fakkels. Alle winnaars van harte gefeliciteerd en hopelijk tot maart 2016. De volgende datum wordt z.s.m. bekend gemaakt.

Voor de hele uitslagenlijst, klik hier.

 

Halloween 31 oktober 2015:

Op zaterdag 31 oktober was het 's avonds niet pluis in Moordhoek. Allerlei duistere figuren dwaalden rond in het dorp en sommige huizen zagen er afschrikwekkend uit. Daartussen vele bange kinderen, soms met ouders, op zoek naar snoep en veiligheid. Want Fleks de Heks had hen bij de kerk een verhaal verteld over Ansje. Ansje was stout geweest en was 's avonds in het donker over het kerkhof gelopen. De kinderen in Moordhoek weten nu, dat je dat NOOIT moet doen. De hele avond hoorde je in de verte gegil en het gejank van kettingzagen. En dat heeft wel voor een paar slapeloze nachten gezorgd .....

 

 

Noordhoek-run 13 september 2015:

We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement. Het weer was ons wederom goed gezind. Dankzij extra promotie waren er bij de volwassenen meer deelnemers dan vorig jaar: 11 deelnemers voor de 5km en 23 deelnemers voor de 10km. Op verzoek van de lopers was gekozen voor een starttijd vroeger op de dag. Daardoor was er minder publiek en minder levendigheid rondom start en finish, maar de sportiviteit en het enthousiasme onder de lopers was er niet minder om.

's Middags stond de kids-run op het programma en dit jaar hadden we ervoor gekozen om de leeftijds-groepen apart te laten starten en finishen. Bij de kinderen mochten we een groot deelnemersveld verwelkomen, mede dankzij een aantal jeugdtrainers van v.v. Noordhoek die hun teams weer aangespoord hadden om gezamenlijk mee te doen. In totaal verschenen bij de kids-run 46 deelnemers  aan de start.

Voor de stiletto-run en Miss Noordhoek-verkiezing was dit jaar helaas geen belangstelling. Grote dank aan alle vrijwiligers (verkeersgregelaars, EHBO, fotograaf, Arne de Beer met zijn drone, drankenpost etc.) die dit evenement mede mogelijk gemaakt hebben. 

  • Voor de uitslagen, klik hier.
  • Voor de drone-filmbeelden, klik hier.
  • Voor alle foto's, klik hier. Voor het bestellen van de foto's in een goede kwaliteit, neem contact op met fotografe Puja Hammes (peeytje@hotmail.com).

 

Barbecue workshop 3 juli 2015:

Onder zomerse temperaturen hebben we vrijdag 3 juli jl, een heel gezellige en vooral lekkere barbecue workshop gehad. Het aantal deelnemers was niet groot maar de gezelligheid was er niet minder om. Aan de oevers van de Mark op Camping Markdal hebben we onder leiding van kok Tijs vele eenvoudige maar overheerlijke gerechten klaar gemaakt én opgegeten. Kijk maar:

 

Buitenspeeldag 10 juni 2015:

Op woensdag 10 juni was de landelijke Buitenspeeldag. Onder een stralend zonnetje hebben veel kinderen deze middag heerlijk buiten gespeeld op het veldje aan de Vlasaard. Ze konden voetballen, met waterpistolen spelen, stoepkrijten, stelt lopen en meedoen aan een heuse bootcamp. Onder leiding van Lydia Kersbergen van Nova Vida uit Fijnaart konden de kinderen zich helemaal in het zweet werken en zich lekker uitleven. Samen met de buitenlucht en gezonde snacks een hele leuke en verantwoorde middag.

 

Avondvierdaagse 2-5 juni 2015:

We hebben weer een gezellige en geslaagde avondvierdaagse achter de rug. Dit jaar hadden 115 deelnemers zich ingeschreven, van jong tot oud. Sommigen liepen voor de eerste keer mee, anderen al voor de 26e! Het weer was ons op dinsdag, woensdag en donderdag gunstig gezind. Op woensdag werd de buitenroute gelopen vanaf Camping Markdal in Standdaarbuiten. Helaas gooiden onweersbuien op vrijdag roet in het eten en moesten we de laatste avond afgelasten.  Bijna iedereen heeft inmiddels zijn of haar medaille gekregen. Heb je hem nog niet? Stuur even een berichtje via deze website (zie "Contact") en we zorgen dat je hem alsnog krijgt. Een korte foto-impressie: 

 

Workshop bloemschikken 21 mei 2015:

Op donderdag 21 mei heeft SDN een hele gezellige bloemen workshop georganiseerd. Drie dames, waaronder Manon Reuvers, die de opleiding Bloemen en Design volgen aan de Prinsentuin in Breda, hadden dit voor ons voorbereid. Met z'n 15-en kregen we uitleg hoe we van een piepschuim halve bol een prachtig stuk konden maken met mooie voorjaarsbloemen in vrolijke tinten.

We willen graag de deelnemers bedanken voor hun gezelligheid en de dames van Prinsentuin voor hun professionele voorbereiding en uitleg!

 

 

Paasactiviteit 5 april 2015

 

Kaartavond 14 maart 2015

Het was weer ouderwets gezellig op de kaartavond. Er hadden zich 20 rikkers en 5 klaverjassers aangemeld. Bij de rikkers bleef het tot op het laatste moment spannend toen er nog 6 mensen aanspraak op de titel konden maken. De klaverjassers hadden zich soepel opgesteld door snelle potjes te spelen zodat alle 5 spelers aan bod kwamen. Bij de rikkers ging Theo de Jong en bij de klaverjassers ging Wim Nagtzaam er met een grote bak violen vandoor als eerste prijs. En natuurlijk de wisselbekers waarop hun namen vereeuwigd zullen worden

 

Lampionoptocht en kerstboomverbranding 6 januari 2015

 

Kaartavond 15 november 2014

Halloween 31 oktober 2014

 

 Graffiti-workshop 17 oktober 2014

 

 Noordhoek-run 28 september 2014

 

Buitenspeeldag 11 juni 2014

 

 Voor meer foto's, zie ook onze Facebook-pagina:

 

 

 

E-mail